Tarieven en Vergoedingen

Zorgproducten

In de Basis GGZ vindt de behandeling plaats binnen een aantal verschillende zorgproducten, genaamd ‘kort’,  ‘middel’, ‘intensief’ en ‘ chronisch’. In welk product de behandeling valt is afhankelijk van de ernst en complexiteit van je klachten. Het belangrijkste verschil tussen de producten is de duur van de behandeling. De tarieven voor de zorgproducten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Tarieven zijn inclusief alle gesprekstijd (directe cliënttijd) en alle administratie (indirecte cliënttijd).

Tarieven 2020

Zorgproduct - maximale behandelduurTarief
Kort - 294 minuten€ 503,47
Middel - 495 minuten€ 853,38
Intensief - 750 minuten€ 1.383,65
Chronisch - 750 minuten€ 1.330,98
Onvolledig behandeltraject - 120 minuten*€ 219,78

* wordt o.a. in rekening gebracht voor een intake zonder vervolgbehandeling; wanneer geen sprake is van een DSM-V classificatie of wanneer vroegtijdig wordt geconcludeerd dat behandeling binnen de Gespecialiseerde GGZ geïndiceerd is.

Indien er sprake is van psychische klachten zoals werk- of relatieproblemen of aanpassingsstoornissen, dan komen deze niet meer in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Er is dan sprake van onverzekerde zorg. Als u toch in behandeling wilt komen voor werkproblemen of relatieproblemen, wordt onderstaand tarief gehanteerd.

Tarieven onverzekerde zorg

Tarief
Consult 60 minuten (Particulieren)€ 100,-
No-show*€ 50,-

* Indien je je niet minimaal 24 uur van tevoren afmeldt voor een afspraak, wordt dit tarief in rekening gebracht. Deze kosten zijn niet te declareren bij je zorgverzekeraar.

Vergoedingen

In 2020 heeft HoofdVisie met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten (behalve met coöperatie VGZ, daaronder vallen Unive, IZZ, IZA, Zekur, Bewuzt, SZVK, Zorgzaam en UMC). Bekijk een overzicht van zorgverzekeraars op de volgende site: zorgverzekeraars-nederland-april-2019. De behandeling wordt daarom vergoed en HoofdVisie stuurt de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Er wordt aanspraak gedaan op het eigen risico, dat €385,- bedraagt in 2020.

Wanneer je klant bent bij VGZ en je je wilt aanmelden voor behandeling bij HoofdVisie, kun je nog tot 31-01-2020 overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je huidige verzekering overzetten naar een restitutiepolis. Een restitutiepolis kost gemiddeld €10,- meer per maand dan een naturapolis maar dan heb je vrije keuze in zorgaanbieders en mag je ook naar een zorgaanbieder waarmee geen contract is afgesloten. Neemt gerust contact met mij op als je daar vragen over hebt.

Voorwaarden vergoeding behandeling:

– Je hebt een verwijsbrief nodig van je huisarts, gedateerd voor het eerste (intake)gesprek* en met daarop de persoonlijke AGB-code van je huisarts.

– Je huisarts moet een vermoeden hebben van een DSM-V classificatie (ook wel diagnose genoemd, bijvoorbeeld een depressie of angststoornis) en dit op de verwijsbrief zetten. De huisarts zal dit bij het maken van de verwijzing beoordelen, maar tijdens het intakegesprek bij HoofdVisie wordt vervolgens gekeken of, en zo ja van welke, classificatie er sprake is.