Behandeling

HoofdVisie | Psychologiepraktijk biedt behandeling voor mensen van 18 jaar en ouder met psychische klachten van lichte ernst. De behandeling vindt plaats in de Basis GGZ, wat betekent dat het behandeltraject van relatief korte duur (minimaal 4 en maximaal 12 gesprekken) is.
De reden waarvoor mensen psychologische hulp zoeken is heel gevarieerd. De klachten waarvoor je bij HoofdVisie behandeld kunt worden vallen grotendeels onder de categorieën depressie of angst. Dit is overigens nog zeer algemeen, want er zijn verschillende depressie- en angststoornissen. Lees meer over aanmeldklachten en psychische problemen.

De behandelingen of therapieën

Als je nog niet eerder te maken hebt gehad met psychologische behandeling vind je het misschien lastig om te bedenken wat het precies inhoudt. Mensen hebben vaak het klassieke beeld in hun hoofd van een patiënt die op een bank ligt en praat. In werkelijkheid is dat wel iets anders. Om je een goed beeld te geven van de behandeling bij HoofdVisie, vind je hier een aantal therapieën specifieker toegelicht.
Wanneer je besluit om naar een psycholoog te gaan is het fijn als je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Lees hier meer over wat je kunt verwachten wanneer je je aanmeldt, of verwezen wordt naar HoofdVisie.