Verwijzing

Basis GGZ

Een verwijzing voor psychologische behandeling naar HoofdVisie verloopt via de huisarts, (medisch) specialist of praktijkondersteuner GGZ. Deze kijkt eerst samen met jou of er een vermoeden is van een DSM-V classificatie (ook wel diagnose genoemd, bijvoorbeeld depressie of angststoornis) en wat de ernst is van klachten. Als er sprake is van een vermoeden van een DSM-V stoornis heb je vervolgens een verwijsbrief van de huisarts nodig om in behandeling te kunnen. Op de verwijsbrief moet de persoonlijke AGB-code van de huisarts staan, alsmede dat het gaat om een verwijzing naar de BasisGGZ.

Je kunt je telefonisch of via email ([email protected]) aanmelden bij HoofdVisie. De huisarts kan de verwijsbrief ook zelf beveiligd doorsturen via Zorgdomein of via Zorgmail ([email protected]). De verwijsbrief dient bij de intake altijd aanwezig te zijn.

19-04-2022: Er is een aanmeldstop voor nieuwe behandelingen. Indien er weer ruimte is zal deze melding worden verwijderd. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar voor bemiddeling, d.w.z. dat zij voor je kunnen kijken bij welke zorgaanbieder je terecht kunt en op welke termijn.