Aanmeldklachten

HoofdVisie Psychologiepraktijk biedt psychologische behandeling aan  volwassenen (vanaf 18 jaar) voor de meeste psychische klachten van lichte- tot matige ernst. Dat kunnen bijvoorbeeld angst- of stemmingsklachten zijn, traumagerelateerde klachten of klachten als gevolg van een al vastgestelde ontwikkelingsstoornis. Maar ook voor klachten die hieronder wellicht niet staan vermeld, kunt u zich aanmelden bij HoofdVisie. 

Stemmingsklachten

Zo kan het zijn dat je last hebt van somberheidsgevoelens,  interesseverlies, vermoeidheid, lusteloosheid, prikkelbaarheid, gespannenheid, moeite met concentreren of slecht slapen. Klik op somberheid en depressie voor meer informatie.

Angstklachten

Andere veelvoorkomende klachten zijn overmatig piekeren of zorgen maken om van alles en nog wat, gevoelens van stress, paniek en angstige gedachten of gevoelens. Lees meer over angst, piekeren en de behandeling hiervan.

Psychotrauma

Wanneer u in uw emoties vast blijft zitten, als u erg gespannen bent of slaapproblemen houdt. Ook kan behandeling helpen als u onmogelijk kunt praten over het trauma, of als u alleen op een afstandelijke manier over het trauma kunt praten. Dat laatste kan namelijk betekenen dat u de gedachten aan de traumatische gebeurtenis probeert te vermijden, en daarmee uw angsten en andere emoties weghoudt. Als u dit overkomt, is het tijd om actie te ondernemen. Lees meer over psychotrauma.

Autismespectrumstoornis (ASS)

Heb je een diagnose ASS gekregen en wil je meer inzicht in de diagnose,  stilstaan bij welke invloed ASS wellicht heeft (gehad) op je leven (inclusief je relatie en/of gezin), leren omgaan met overprikkeling en de gevolgen (veelvuldig voorkomend zijn angst- en stemmingsklachten) van je diagnose? Voor deze, maar ook andere, behandelvragen kun je terecht bij HoofdVisie. Lees meer over ASS.

Aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD)

Heb je een diagnose ADHD gekregen en wil je meer inzicht in de diagnose, hulp bij het leren plannen en organiseren van verschillende taken, praten over de invloed van het snel afgeleid zijn op je functioneren, leren omgaan met de gevolgen van ADHD (veelvuldig voorkomend zijn angst- en stemmingsklachten) of heb je een andere vraag over ADHD? Neem contact op met HoofdVisie. Lees meer over ADHD.